Mange kvinder har smerter i underlivet, tilbagevendende blærebetændelse og forskellige gener i forbindelse med menstruationen herunder hovedpine, migræne, voldsomme og smertefulde blødninger, som nedsætter livskvaliteten og begrænser dig i din hverdag.

Lider du af PCOS kan akupunktur og kostændring i mange tilfælde påvirke æggestokkene, så du får regelmæssig ægløsning og menstruation og dermed kan opnå at blive gravid på naturlig vis.

Overgangsalderen kan også byde på mange udfordringer, når æggestokkene ophører med at producere hormoner. Hedeture, humørsvingninger, tørre slimhinder, manglende sex lyst og nattesved er klassiske gener som kan afhjælpes med akupunktur.

Tilbagevendende blærebetændelse kan afhjælpes med akupunktur

 


Akupunktur behandling kan være fantastisk til at afhjælpe en lang række gener, der er belastende for kvinden og faktisk for hele familien, da det påvirker dagligdagen rigtig meget - f.eks kvalme og opkastninger, bækkensmerter og ødemer (væskeansamlinger).

Nogle er meget plaget af kvalme og opkastninger i den første del af graviditeten - jo før du kommer til behandling jo hurtigere slipper du af med generne.

Mange lider af bækkensmerter og for hver gang du bliver gravid, indtræder smerterne tidligere i graviditeten og kan være anledning til at du bliver sygemeldt. Ødemer i kroppen, kan give smerter i hænderne især om natten (carpal tunnel syndrom) og være årsag til at dit blodtryk kan stige.

Forbered din livmoder og din psyke til fødslen en fantastisk behandling.
Som noget helt særligt, kan jeg som både jordemoder og akupunktør tilbyde dig fødselsforberedelse med akupunktur, hvor du forberedes både fysisk og psykisk til fødslen. Akupunktur 1 gang om ugen i de sidste 5 uger op til fødslen kan hjælpe dig til at fødslen går i gang til tiden, forkorter fødselsforløbet og nedsætter dit behov for smertestillende medicin under fødslen.

Da jeg også er uddannet jordemoder, har jeg valgt indenfor TCM at specialisere mig i behandling af babyer og børn, graviditet og barnløshed, underlivs- og fordøjelses problemer hos både kvinder og mænd.

 

 


Er du gravid og ønsker at have en tæt kontakt til den samme jordemoder, som følger dig gennem hele graviditeten, kan du gå til jordemoder undersøgelser på klinikken.

Mange kvinder synes, det er trygt og rart, at blive fulgt tæt i graviditet af den samme jordemoder. Du velkommen til at gå til jordemoder undersøgelser hos mig. Her er der tid og mulighed for at tage udgangspunkt i lige netop det, der er relevant for dig her og nu. Det kan være en samtale omkring de kropslige gener graviditeten medfører, parforholdet eller de udfordringer du står med, hvis du skal være alene med dit barn. Desuden vil jeg kontrollere dit blodtryk, undersøge din urin og vurdere barnets vækst og størrelse.

Du kan få en enkelt konsultation eller du kan købe et "klippekort" til 8 jordemoderkonsultationer a 1 times varighed.

Sygeforsikringen Danmark giver tilskud til jordemoderundersøgelser både under graviditeten og efter fødslen.

Du behøver ikke, at være gravid for at få en tid til en jordemodersamtale. Nogle har behov for at få gennemgået et tidligere graviditets eller fødselsforløb, inden man planlægger en ny graviditet. Har du før haft en besværlig graviditet, en kompliceret fødsel eller oplevet at amningen af barnet var vanskelig og måtte opgives tidligere end du selv ønskede det, kan både du og familien være påvirket af det i lang tid.

 

 


Både mænd og kvinder kan have vanskeligt ved at finde ro og sove efter fødslen, selvom de føler sig meget trætte og udmattede. Det kan være svært ved at finde glæden, over at have fået et barn. Det kaldes en "efterfødsels reaktion" og her kan både samtale og akupunkturbehandling være en stor hjælp. Ammeproblemer, som udtalt brystspænding eller for lidt mælkeproduktion kan også afhjælpes med akupunktur.

 

 


Ligesom kvinder, kan mænd have problemer med underlivet - man hører bare ikke så meget om det.

Det kan være problemer i forhold til sexlivet, som manglende eller nedsat lyst, for tidlig sædafgang og impotens. Også "efterdryp" ved vandladning, hyppig vandladning om natten, nattesved, inkontinens især efter prostata operation og nedsat sædkvalitet er noget der generer mændene.

Disse tilstande kan behandles med akupunktur med god effekt. Nogle af disse problemer kræver behandling, som kan strække sig over længere tid.

 

 


Mange par har problemer med at få børn. Årsagen kan ligge hos manden eller hos kvinden, men for ca. 1/3 af parrene kan man ikke finde en årsag.

Planlægger du/I at få et barn, kan det være en god ide at få kroppen i balance med akupunktur - og få fokus på jeres kost. Det kan forbedre kvaliteten af mandens sæd og kvindens æg og dermed øge jeres chance for at opnå naturlig graviditet. Efter ophør med p-piller kan både ægløsning og menstruation være meget uregelmæssig, her kan akupunktur hjælpe med at regulere menstruationscycklus.

Akupunktur har vist sig at være en stor hjælp til barnløshedsbehandlingen. Undersøgelser viser at chancen for at opnå graviditet øges, når kvinden får akupunktur behandling som støtte til hormon behandling hos gynækologer og på fertilitets klinikker.

 

 


Mange nyfødte kan i ugerne efter fødslen være urolige og have kolik smerter. Akupunktur og Tuinar massage kan afhjælpe problemerne. Når jeg behandler babyer og mindre børn med akupunktur benytter jeg oftest en Japansk Akupunktur teknik, som hedder Shonishin. Metoden er stort set "nålefri". Der benyttes forskellige små redskaber, som jeg enten prikker med på kroppen eller stryger over meridianbanerne.

Tuinar massage er en meget blid form for kinesisk massage, der virker beroligende og hjælper barnets fordøjelses system. Når du kommer på klinikken med din baby, vil jeg instruere dig i begge metoder, så du har mulighed for at følge op på begge behandlinger hjemme.

Akupunktur kan også hjælpe større børn. De kan have problemer med at tisse i sengen om natten eller være meget urolige og ukoncentrerede (ADHD). Mange teenagere er plaget af hudproblemer (acne) og pigerne kan være meget generet af uregelmæssige menstruationer, kraftige og smertefulde blødninger, som påvirker deres liv og sætter begrænsninger for hvad de kan deltage i - her kan akupunktur være en stor hjælp.